keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Uusi blogi

Uusi blogi , joka tulee korvaamaan kotisivut.Päivitykset tulevat olemaan nopeampia kuin kotisivujen kanssa. Eli pienimuotoinen esittely lienee paikallaan. Kasvattajanimeni on Katehian, ja kasvattajakurssi tuli käytyä jo 2000 luvun alussa, ensimmäinen ja ainoa pentue syntyi 2012. Hovawart harrastus alkoi jo 1991 tutustumalla hovawarttiin rotuna, ja ensimmäinen hovawart oli vaalea iso uros Kainhov Abbe (1992-2004).Haaveet toisesta ja tuontikoirasta Saksasta totetui 1998, kun kotiin saapui Cosmo von Ascona (1998-2009). Cosmolla oli kolme pentuetta Suomessa ja yksi pentue Ruotsissa. Suomen pentueesta kotiin tuli Kaunottaren Fiona (2005-2014).Iloksemme yhteistyö Saksaan tuotti oman kantanartun Cattla vom Störtebekerin (2008-)
Oma harrastaminen painottui kahden ensimmäisen hovawartin kanssa myös kilpailemiseen, mutta omien huonojen hermojen takia olen todennut että kilpaileminen jätetään niille, jotka sen hallitsevat paremmin. Olen toiminut myös pk-koulutusohjaajana(spkl koulutuksen käynyt) useissa yhdistyksissä, sekä aktiivisena jäsenenä sekä hallitustyöskentely on tuttua pk yhdistyksistä, ja suomen hovawart ry;ssa. Kokeissa olen toiminut 2003 saakka niin pk lajien ratamestarina, ylitoimistsija, sihteerinä, tokopuolelle koejärjestelyissä.

Cattlalla on yksi pentue Suomessa kasvattajanimelleni Katehian, uroksena pentueessa oli Oscar Wilde Animagus-Pentueeseen syntyi 7 pentua, joista kotiin jäi narttu Katehian Saphira eli Kirppu, ja Katehian Mang eli Munx. Kesällä 2015 Team Katehian lisääntyi uudella jäsenellä Slovakian tuonti Janella Aldeon eli Sanilla, joka on sijoitettuna Laihasen Katjalle. Omistuksessani ja sijoituksessa on ollut useampia koiria mutta jotka olen syystä tai toisesta jättänyt jalostuksesta pois, joka sukuun liittyvien riskien takia, tai koiran ominaisuuksien, rakenteen vuoksi. Kasvatusajatukseni on pyrkiä rodunomaiseen käyttökoiraan johon rotu on jalostettu joka on toimiva perhekoira, käyttökoira ja vahtikoira. Mitään ominaisuutta ylikorostamatta. Kasvatustyöni on pienimuotoista ja  etsin uroksia ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kanssa, sekä säännöllisesti tuon jalostukseen koiria . Ensimmäinen LOHIKÄÄRME -pentue syntyi 2012 puolalais-saksalaisena yhdistelmänä. Minulla oli onni saada kaikille koirille hyvät kodit ja yhteistyö on sujunut moitteetta kasvattien omistajien kanssa ja ajajtukseni onkin että kasvattajan tulee kulkea koiranomistajan rinnalla syntymästä loppuun saakka. Hyvä yhteistyö tuottanut se, että jokainen pentu on lonkka ja kyynäskuvattu, kaikki kävivät vajaa 9 kk ikäisenä Tervakoskella arvostelussa, joten kaikista on saatu laatuarvostelu. Terveystulokset Katehian Saphira B/B 0/0 cert pn2 Katehian Mang B/B 0/0 eh1 Katehian Thorn B/B 0/0 sa pu-3 Katehian Fanfir A/A 0/0 Katehian Floghdragi A/A 0/0 Katehian Lung A/A 0/0 eh1 Katehian Kur D/C 0/0.

Katehian kasvatit ovat tavanneet säännöllisesti ensimmäisen elinvuoden aikana kolme kertaa, ajatuksena että kasvattaja tukee kasvattien omistajia ensimmäisen haasteellisen vuoden aikana , tapaamisissa painotetaan koulutusta, hallintaa .Jatkossa pyrin tapaamaan vähintään kerran vuodessa koiria ja omistajia. Ja puhelimitse olen tavoitettavissa lähes 24/7.

Seuraava pentue suunnitteilla loppuvuonna 2016 HIRVIÖ-pentue Katehian Saphira "kirps" B/B 0/0 sert Luonnetesti 2016 ennen astutusta silmäpeilaus 2016 ennen astutusta Uros Saksalainen,julkaistaan kun luvat ja testaukset suoritettu.
Tavoitteena liikunnallinen, terve, avoin, kohtuullisen vilkas hovawart 
Kotiin, harrastamiseen ja vahtikoiraksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti