sunnuntai 17. kesäkuuta 2018


Katehian Hirviöt- summa summarum

Pitkä aika päivityksistä, kuvien kanssa enemmän tai vähemmän ongelmia. Pyrin nyt luomaan jokaiselle oman esittelyn päivityksen jälkeen.

Pentueeseen syntyi siis kaiken kaikkiaan 12 pentua, joista kaksi syntyi kuolleena. Synnytys niiden osalta venyi liian pitkäksi. Pentueeseen syntyi 9 merkkiväristä ja yksi blondi. Uroksia oli 6  ja narttuja 4. Pentueesta oli jo paljon kyselyjä jo ennen  astutusta ja astutuksen jälkeen ja syntymän jälkeen. Olin onnellisessa asemassa että sain valita kodit pennuille ja kaikille hyville ehdokkaille ei edes riittänyt pentua.
Hyvin tälläiseksi aloittevaksi kasvattajaksi.

Lähdin aluksi etsimään urosta, joka täydentäisi mahdollisimman hyvin omaa linjaa ja ajatusta tulevasta pentueesta. Sattuman kaupan ja ystävän välityksellä löytyikin huikea uros Ruotsista, ja uros oli loistava valinta Kirpulle. Hain kokoa edelleen ja tyyppiä, luonnetta ja vanhaa hovawart tyyppiä.Vahvaa diesel mallia. 

8 viikkoa pentujen kanssa puuhasteltiin aktiivisesti, tein biosensonsoroinnin pennuille, olin tätä jo suunnitellut vuosia pentujen välissä.Itsessään on vaikea vetää yhden pentueen kohdalla mitään suuria johtopäätöksiä vaikuttaako ja vaikuttiko se miten, mutta verrannollisesti edelliseen pentueeseen näiden  puuhastelukyky, oivaltaminen oli noin 1-1.5 viikkoa edellä.Samanalaista viestiä on tullut nyt kotiuduttuessa että oppivat nopeasti asioita- niin huonoja kuin hyviä. Huomattavasti enemmän mallioppimista oli pentueella kuin aiemmilla.

Pentueen kanssa naksuteltiin aktiivisesti ja elo oli paikoitellen melko vauhdikasta vaikka ulkoiltiin usein. (verhot tippuivat mm.)
 Voin todeta että 7 on aivan eriasia kuin 10. Mitä se olisi ollut kun olisi jäänyt kaikki 12 henkiin.

Olen erittäin iloinen uusista perheistä. Ensimmäiseen tapaamiseen saapuivat kaikki 10 pentua omistajineen, mukavia avoimia pentuja. Perheet ovat puuhastelleet omilla tahoillaan ja nyt kesäkuun lopun tapaamisessa toivottavasti nähdään myös kaikki.Päivä on edelleen leppoisasti koulutellen ja tutustuen lajeihin.
Muutama pentu on jo käynyt koulutuksissa- kiitos.
Suurin osa pennuista on käynyt useamman kerran leikkimässä ja näyttämässä puppeloaan  meillä ja ollut suuri kunnia että saan olla osallisena pentujen elämässä myös näiden lähdettyä omiin koteihinsa. Kuvin, viestein, soitoin puolin ja toisin. Näin se pitääkin olla:)
Tämän vuoden tavoitteet ovat , että saadaan vedettyä kolme pentutaaamista läpi keväällä oli ensimmäinen, kesäkuussa toinen ja syksylle menee kolmas. MYös ne jotka tavoitteellisesti suunnittelevat mahdollista harrastus uraa olen luvannut vetään elokuusta-huhtikuuhun 2019 BH tehovalmennusta-toki pennun ehdoilla mutta selkeästi ohjaten siihen tavoitteeseen mihin omistaja itselleen asettaa. Tähän on nyt ilmoittautunut 6/10 pentua.Onnellinen minä.
Tervakoskelle olen houkuttelemassa mahdollisimman suurta porukkaa , toivottavasti kaikki nähtäisiin pikkupentujen luokassa. 
Itselle olen asettanut haasteeksi että tekisin unskin kanssa määrätietoisemmin asioita, näppärä tyttö, joka oppii ja oppii myös ihan itsekseen asioita. Myös messarin jompi kumpi päivä kiinnostaa itseä ja aloitankin myös muiden houkuttelun:)
Mutta kauttaaltaan olen ollut onnekas saadessani tutustua näin huikeaan porukkaan uusia pennun omistajia, olen etuoikeutetussa asemassa. Teette tälläisen pienimuotoisen kasvattajan onnelliseksi sillä että saan paljon positiivista palautetta kuinka tyytyväisiä omistajat ovat pentuihinsa.Toivon että näin jatkuu, ja kuljemme nyt yhdessä haasteellisen iän läpi. .)
XXXX
Saija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti