sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Toiveissa pentuja 2021


 Unski astutettu Jakilla 25.5.2021 onnistuneesti.
Ultraan mennään juhannus viikolla ja jos pentuja tulossa ne syntyvät heinäkuun viimeisellä viikolla. Luovutuksessa syyskuussa. Todella pienimuotoinen kasvatus on saamassa jatkoa liittyen omaan tarpeeseen.
Odotettavissa ja haen pentueesta kokoa, jämäkkää tasapainoista luonnetta hyvällä hovawartin asenteella , joka soveltuu aina ensisijaisesti perhekoiraksi, mutta
Myös taipuu harrastuksiin ja jopa haastavampiin puuhasteluihin.  Itse kasvattajana arvostan hyvää toimivaa arkea kotona, koira pystyy elämään tasapainoista elämää sen elämä ei mullistu muutamasta ”huolettomammasta” päivästä.
Ulkomuodollisesti uskon että tulee hyvin liikkuvia, hyvä rakenteisia hovawartin alkuja, joilla vahva luusto, ja mahdollisuus pyörähtää myös
Näyttelyssä jos siltä tuntuu .

Pennut luovutetaan 8 viikkoisena rekisteröityinä,sirutettuina ja madotettuina. Mukaan tulee kasvattaja kansio pennusta, ruokaa , lelut ja Aimo annos arkea ihmisaikuisten ja aikuiskoirien kanssa. Ja ulkoilua sekä opettelua hovawartin piha käyttäytymiseen omalla alueella . Ihanaa kesäpennut siis .
Pennut perinteisesti  biosensoroidaan, nenän käyttöä aktivoidaan , sekä ehdollistetaan naksuttimeen. Sopimukseen kuuluu myös kolme koulustus /tapaamista ensimmäisen elinvuoden aikana 4-5 kk, 6 kk ja 9 kk iässä jotka ovat hovawartin kasvun ja kehityksen haasteellisimmat vaiheet sek kasvattajan tuki hoffin haastavassa iässä, jolloin saattaa ilmetä ja haasteita luonteessa. Tapaamiset /koulutukset rakentuvat jokaisen tarpeen mukaan ja koulutuksissa mahdollisuus tutustua erilaisiin harrastus mahdollisuuksiin mm hajuerottelu, jälkeen, Tokoon vähän toiveiden mukaan. Kuitenkin rennosti.
Pentujen omistajien toivon sitoutuvan lonkka ja kyynärkuvauttamaan koira n. 2 v, jota tuen huomioimalla sen sopimushetkellä pennun hinnassa / palauttamalla kuvauksen jälkeen kuvaushinnan. Tällä saan tietoa terveydestä jatkojalostuksen suhteen .

Jos olet kiinnostunut kulkemaan tälläisen kasvattajan kanssa yhteistä matkaa tai yleensä kuulemaan rodusta itsessään lisää niin mieluisinta itselle on opastaa ja kertoa rodusta lähes 30 v kokemuksella ja siten myös saada jonkun ”hurahtamaan” rotuun tai sitten miettimään onko rotu itselle sittenkään se
Oikea . Tämä kasvattaja ja koiran omistaja jaksaa puhua rodusta ihan ”tappiin ” saakka.

-saija - 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti